Matthijs Van Ittersum

Matthijs van Ittersum, geboren in 1979 en momenteel verblijvend in Markelo, heeft zijn middelbare schoolopleiding afgerond in Ontario, Canada, alwaar hij enige tijd werkzaam is geweest in de agrarische en transportsectoren. In 2005 is begonnen met zijn studie Theologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam, waar hij in 2011 zijn Master Theologie met succes heeft voltooid. Zijn thesis behandelde het gebruik van het bijbelboek Openbaring door Irenaeus van Lyon. Daarna heeft hij in 2013 zijn Master Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs in Godsdienst en Levensbeschouwing behaald.

In 2018 heeft hij zijn promotietraject afgesloten aan de Tilburg University, alwaar hij een proefschrift heeft vervaardigd met betrekking tot de dooptheologie van Augustinus en Joseph Ratzinger. De afgelopen twee jaar heeft hij zich geconcentreerd op leiderschapsvaardigheden en heeft hij het examen voor de Master of Educational Leadership met succes afgelegd. Momenteel is hij bezig met onderzoek naar de historische interpretatie van de tekst: “Mijn lichaam is het ware voedsel en mijn bloed is de ware drank” (Joh. 6:55).

Met betrekking tot zijn beroepsmatige loopbaan is Matthijs van Ittersum geruime tijd werkzaam geweest als docent godsdienst en klassieke talen, alsmede in leidinggevende functies binnen het voortgezet onderwijs. Daarnaast is hij de oprichter en voorzitter van de Stichting Twentse School voor Theologie, waar hij zich inzet om theologie in de regio Twente te bevorderen en toegankelijk te maken voor een breed publiek.