Actueel

Afsluiting cursusjaar

Op 28 mei werd in de Franciscuskerk de slotavond van het cursusjaar TVG gehouden. Voor de derdejaars cursisten was het vanavond de afsluiting van de cursus. In de grote zaal was het een gezellige drukte. Cursusleider Carla Borgers opende de avond en heette daarbij alle cursisten, docenten en belangstellenden van harte welkom

Een aantal derdejaars cursisten had als afsluiting van de cursus een eindwerkstuk gemaakt en zij gaven vanavond een presentatie van hun werkstuk. De eersten waren Hetty en Lyanne, die als eindwerkstuk een liturgische schikking hadden gemaakt. Tijdens hun presentatie werd de laatste hand gelegd aan de schikking en werden de achtergronden van de schikking toegelicht.

Na de presentaties was er nog een korte pauze met koffie, thee en lekkere joodse boterkoek. Alle dertien derdejaars cursisten kregen een certificaat uitgereikt en daarbij ontvingen ze ook een mooi boeket.

Het laatste officiƫle onderdeel van de avond vond plaats in de kerkzaal van de Franciscuskerk. De derdejaars cursisten hadden een avondgebed voorbereid en zorgden ook voor de invulling hiervan.

In de kerkzaal werd na het avondgebed nog een groepsfoto gemaakt van de cursisten die de cursus TVG hebben afgerond.

Nog even allemaal terug naar de vergaderzaal, waar hapjes en drankjes werden geserveerd. En natuurlijk werd er ook nog even nagepraat over deze mooie avond en ook over de boeiende cursus TVG.

Na de zomervakantie gaan in september de cursussen TVG weer van start. Voor de huidige eerstejaars cursisten gaat het tweede cursusjaar beginnen. Deze groep zal worden aangevuld met de nieuw aangemelde cursisten. We verwachten dat er op deze manier een mooie mix ontstaat van enige voorkennis en nieuwe impulsen.

Van de derdejaarsgroep is er een groot aantal cursisten die een vervolgtraject wil volgen. Volgend cursusjaar zullen er met hen en met de docenten zes cursusavonden worden ingevuld.

Zie ook de pagina met organisatorische informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *