Actueel

De cursussen zijn weer gestart

Inmiddels zijn we gestart met twee groepen, ieder met 13 cursisten.

De eerstejaars hebben de eerste lessen gehad over “ethiek” en “Jodendom”. De komende weken blijven dat de twee onderwerpen die aan bod komen. Daarna volgen andere vakken, zoals “diaconaat” en “kerkgeschiedenis.

Er is in deze groep een grote variƫteit aan (kerkelijke en niet-kerkelijke) achtergronden. Dat kan mogelijk leiden tot interessante uitwisselingen van gedachten. We wensen deze groep en alle cursisten een heel goede cursusperiode.

De derdejaars groep is aan het laatste cursusjaar begonnen met “Islam” en ook “ethiek”. Het was goed om elkaar weer te ontmoeten en de draad weer op te pakken.

Sommigen zijn al bezig met het voorbereiden van een eindwerkstuk, anderen zijn nog niet zover of geven aan dat zij geen eindwerkstuk zullen maken. Het belangrijkste is dat je de cursus op je eigen manier verwerkt en er elementen uithaalt die voor jou belangrijk zijn.

Zie ook de pagina met organisatorische informatie.

Afsluiting seizoen met excursie

Op 23 mei was de laatste cursusavond van het seizoen voor de tweedejaars groep.

Eerst werd er een lekkere broodmaaltijd genuttigd in de St. Franciscuskerk. Daarna vertrokken we naar het Syrisch-orthodox klooster in Glane. Hier kregen we een mooie rondleiding, die werd verzorgd door pater Sait.

Het werd een interessant bezoek, waarin er veel te zien was met een toelichting door pater Sait. Daarnaast vertelde hij veel over de geschiedenis en de gebruiken van de Syrisch-orthodoxe kerk.

Het was een mooie afsluiting van het seizoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *