Ellen van Heek

Ellen (1979) is geboren en opgegroeid in Almelo en er, na wat omzwervingen, weer teruggekeerd. Na het VWO studeerde ze Nederlandse Taal- en Letterkunde (taalkunde, letterkunde, communicatie) aan de Universiteit Utrecht. Ze specialiseerde zich in de Middelnederlandse letterkunde en schreef een doctoraalscriptie over de overlevering van het heiligenleven van Thomas van Aquino in de Middelnederlandse traditie. 

Aangezien in de historische letterkunde geen droog brood te verdienen viel, stapte ze na haar studie in de wereld van de communicatie. Eerst als redacteur en later als adviseur en manager. Ellen werkt uitsluitend voor non-profit en maatschappelijke organisaties. Op dit moment werkt ze als manager Communicatie & Sociale Inclusie bij Aveleijn, een grote Twentse organisatie die mensen met een verstandelijke beperking ondersteunt bij een leven vol betekenis.

Naast diverse aanvullende communicatie- en marketingopleidingen studeerde Ellen in 2018/2019 Bestuur van Maatschappelijke Organisaties, een specialisatie van Bestuurskunde, aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Aanvullend volgde ze een minor Christian Worldview bij de faculteit Theologie en Religiewetenschappen aan diezelfde universiteit. Daar werd de interesse voor de theologie verder gewekt.

Vanwege haar voorliefde voor het maatschappelijk middenveld maakte ze in 2020 de overstap naar de Theologische Universiteit Kampen-Utrecht, waar een sterk accent ligt op de verbinding tussen theologie en samenleving. In het schooljaar 2023/2024 hoopt ze hier af te studeren in de master Identiteit, Ethiek en Samenleving.

Ellen bezoekt de baptistengemeente in Almelo. Ze is gehuwd en heeft twee kinderen.